'; else echo ''; ?>

4BC kit (Bleed Control kit)

Om de overlevingskans van slachtoffers zo groot mogelijk te maken is de eerste prioriteit het zo snel mogelijk stoppen van bloedingen: verbloeding is de meest voorkomende en tegelijk voorkombare doodsoorzaak bij slachtoffers van bijvoorbeeld een aanslag.

Directe levensreddende handelingen reduceren de mortaliteit significant. Uitwendig bloedverlies moet zo snel mogelijk worden gestopt door professionele medische hulpdiensten, maar ambulancediensten kunnen door de omstandigheden vertraging oplopen met onnodige sterfte als gevolg.

De first responder kan relatief eenvoudige levensreddende handelingen uitvoeren met items uit de 4BC kit. We adviseren echter wel om een korte training te volgen in het gebruik van deze traumakit.

De 4BC kit omvat vijf essentiƫle producten voor de behandeling en het stoppen van bloedingen: de Emergency Bandage (traumazwachtel), de SOFT Tourniquet, Celox hemostatisch gaas en handschoenen.

Deze middelen hebben bewezen zeer effectief te zijn. Ze worden gebruikt door Nederlandse ambulancediensten, traumahelikopter, defensie en speciale eenheden van politie en worden benoemd in de Oranje Kruis richtlijnen. De 4BC kits zijn bovendien afgenomen door Franse en Belgische hulpdiensten nav de aanslagen in Parijs en Brussel.

Terug naar productoverzicht

TraumazwachtelSpecificaties

De 4BC kit is transparant aan de voorzijde zodat de inhoud zichtbaar is.
De 4BC kit heeft op de voorzijde een korte en duidelijke gebruiksaanwijzing.
De 4BC kit heeft een ziplock sluiting zodat getraind kan worden met de tourniquet.
De 4BC kit is goed zichtbaar door zijn opvallende kleur en omvat bekende materialen als:

  • de traumazwachtel (Emergency Bandage);
  • Celox hemostatisch gaas (zeer effectief bewezen in wetenschappelijke literatuur);
  • de SOFT Tourniquet (veel gebruikte tourniquet door defensie en civiele hulpdiensten);
  • handsschoenen.