'; else echo ''; ?>

Kenmerken & voordelen

Drukklem

De innovatieve gepatenteerde drukklem is geïntegreerd in de Emergency Bandage en is ontwikkeld om meer gerichte druk te geven op de wond. De drukklem functioneert tevens als gesp en garandeert dat het kompres stevig op zijn plaats blijft. Tenslotte kan de drukklem worden gebruikt om de zwachtel van richting te laten veranderen. Erg praktisch voor het verbinden van bijvoorbeeld hoofdwonden.

Sluitingsmechanisme

Het geïntegreerde multifunctionele sluitingsmechanisme is ontwikkeld om de zwachtel snel en betrouwbaar vast te zetten. Het sluitingsmechanisme is bevestigd aan het uiteinde van de zwachtel en kan op elke gewenste plaats van het verband worden vastgehaakt.

Sluitingsmechanisme - extra druk

Voordat het sluitingsmechanisme wordt vastgehaakt kan deze ook worden gebruikt om extra druk uit te oefenen op de wond door het sluitingsmechanisme onder eerdere omwentelingen door te halen en te draaien. Het sluitingsmechanisme wordt geroteerd op de drukklem, zodat het verband strakker om de wond wordt getrokken en de drukklem naar beneden wordt gedrukt. Zodoende ontstaat meer directe druk op de wond.

Lus - handvat

De lus, grenzend aan het kompres van de elastische Emergency Bandage, functioneert als handvat bij het openen van de zwachtel. Dit geeft meer controle bij het positioneren op de wond waardoor de steriliteit wordt gehandhaafd. Het handvat vergemakkelijkt ook zelfapplicatie door bijvoorbeeld uw arm door de lus te halen bij een armverwonding.

Traumazwachtel

Kompres

Het steriele, niet-klevende kompres bedekt het
wondgebied en houdt deze schoon en beschermd.

Folie

Deze unieke, gepatenteerde eigenschap van de FCP-09+ Multi Bandage wordt gebruikt bij het verbinden van buik- en borstverwondingen, voor het isoleren van blootgestelde organen en in situaties waarbij de wond vochtig dient te worden gehouden. De niet-klevende plastic laag houdt de met water gekoelde wond vochtig en zorgt voor een koelend effect.

Elastisch zwachtel

Het materiaal is een belangrijk kenmerk van de Emergency Bandage en is van elastisch geweven katoen met een open structuur om te voorkomen dat een tourniquet ontstaat. De zwachtel kan worden gemanipuleerd en worden verbonden in elke gewenste richting om de benodigde druk te verkrijgen en de wond volledig af te dekken.

Stop & Go

Stop & Go - deze unieke functie voorkomt dat de zwachtel volledig afrolt en op de grond valt wanneer de rol per ongeluk wordt losgelaten bij het verbinden van de wond. Door korte stukjes af te rollen is er meer controle tijdens het uitoefenen van druk.

Dubbel steriel verpakt

Om de steriliteit te verzekeren is de Emergency Bandage dubbel verpakt. De buitenverpakking is vacuüm verpakt en wordt snel en eenvoudig geopend door de scheurranden aan elke zijde van de verpakking. De binnenverpakking is tevens vacuüm verpakt en is voorzien van een inkeping voor het openen van de verpakking. Beide verpakkingen kunnen worden geopend met de tanden als niet beide handen vrij zijn.